21 d’octubre 2007

el Ball Pla juga a casa!


La tercera i més esperada actuació d’aquest any del Ball Pla va ser a casa. Esperàvem la Festa Major de Vilafranca feia dies (molts dies!) amb candeletes i, finalment, va arribar, puntual com un rellotge, el dia 29 d’agost a les 12 del migdia. La gran tronada donava inici a la més típica, la festa major, la nostra festa.

Els nervis, l’alegria i l’emoció estaven servits i, després d’uns minuts d’espera, el ball de l’Indiot va donar pas a l’inici de la cercavila, que acabaria dues hores i mitja més tard a la plaça de la vila.

Les jotes, les bolangeres, els indiots, les cercaviles i l’hereu riera es van anar succeint al llarg del recorregut de la cercavila del matí i de les tres processons dels dies 29, 30 i 31, enmig del caliu del públic, enmig d’una Vilafranca i un Penedès entregats a la festa, a la cultura i a la tradició.

Els Iruñeko Gaiteroak van ser els encarregats de posar-hi la música i de seguir el ritme trepidant dels nostres balls. Sens dubte, van estar a l’alçada!

L’entrada de Sant Fèlix, els castells, el ball de gralles, els concerts, i mil i un actes més, van acabar de configurar el que per molts de nosaltres són els cinc millors dies d l’any o, si més no, els que vivim més intensament!


Gloriós Sant Fèlix,
que de Vilafranca n’és patró,
i visca la festa major!!!




[foto 1: el primer Indiot, dia 29 d'agost]

[foto 2: el Ball Pla a dalt l'empostissat, dia 31 d'agost]

1 comentari:

Raimon (El Nen) ha dit...

Obervi's la coordinació de peus de la 1a fotografia...

Però tranquil/a, era el primer ball i això és totalment normal.

VISCA EL BALL PLA I VISCA LA FESTA MAJOR!!!